En la resposta contínua davant de la serofòbia i la discriminació envers les persones que viuen amb el VIH (PVIH), Gais Positius celebrarà la ‘VIII matinal de visibilitat en positiu: erradiquem la serofòbia‘. L’esdeveniment es durà a terme el dimecres 29 de novembre de 2023 a les 10 h al Centre LGTBI de Barcelona, coincidint amb la setmana de commemoració del ‘Dia mundial de la sida’.

La matinal de treball, concebuda com a reunió d’experts compromesos a passar del paper a l’acció, té com a objectiu central abordar l’estigma i la discriminació que enfronten les persones que viuen amb el VIH i la sida.

Sota el lema “Posem les persones amb VIH al centre”, aquesta edició s’enfocarà a destacar la realitat dels qui conviuen amb el VIH, cercant un enfocament centrat en la persona que prioritzi les seves necessitats, drets i benestar.

Conscients de les dificultats per visibilitzar les persones LGTBI+ que viuen amb el VIH, Gais Positius col·labora amb diversos agents socials, abastant àmbits laborals, LGTBI+ i institucionals. El propòsit és donar a conèixer aquesta realitat i sensibilitzar aquests agents per treballar en l’erradicació de la serofòbia en tots els aspectes de la vida quotidiana.

En aquesta edició, la matinal comptarà amb persones clau que representen diverses interseccions. Es buscaran estratègies conjuntes per fomentar l’educació i la conscienciació sobre el VIH, amb l’objectiu de combatre l’estigma. La matinal de visibilitat proposa interactuar amb la societat civil, sensibilitzant i visibilitzant la realitat de les PVIH. Per això s’enfocarà a la intersecció entre el col·lectiu LGTBI+ i els subcol·lectius afectats, especialment homes, gais, bisexuals, altres homes que tenen sexe amb homes i dones trans, considerant la infecció pel VIH com un dels eixos de vulnerabilitat.

Aquest esdeveniment es concep com un espai obert de debat i de reflexió, on les entitats participants podran aportar les seves reflexions per enriquir el diàleg amb la finalitat d’extreure compromisos i establir fites per al futur en la recerca d’un món més inclusiu i lliure de serofòbia.

Making Sure Your Essay Projects Succeed with the Right Writing Services Get Expert Writing Assistance with Our Top-Rated Essay Services Your Essay Writing Solution is Here! Get Expert Essay Writing Services for A+ Grade Results Unlock Your Essay Writing Potential with Professional Writing Help