Gais Positius organitza una jornada anual per tractar diversos aspectes relacionats amb la salut i els drets de les persones LGTBI

El proper 9 d’octubre, de 16 h a 21 h, el Centre LGTBI de Barcelona acull la XI Jornada de la salut al col·lectiu LGTBI des de la perspectiva de drets, organitzada per Gais Positius. Al llarg de la trobada, diverses ponències i taules amb persones expertes serviran per donar a conèixer diferents iniciatives i bones pràctiques que posen en relleu la relació entre la salut de les persones LGTBI i els seus drets.

Després de la inauguració, que tindrà lloc a les 16.15 h, el coordinador de l’Oficina per la No Discriminació (OND) de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Fages, parlarà sobre la incorporació de la serofòbia a la taula d’entitats amb servei d’atenció a persones víctimes de discriminació, i tot allò que implica l’obertura d’aquesta via de col·laboració en la detecció d’actituds discriminatòries.

Tot seguit, a les 17 h, Sebastián Ferragut presentarà el projecte Yo voy salud, una empresa de serveis que s’encarrega de la recollida de medicaments a les farmàcies dels hospitals per al seu lliurament de forma segura i anònima als domicilis.

La següent ponència, a les 17.30 h, estarà dedicada a presentar la guia editada per la Fundació Enllaç En clau de futur: recursos jurídics i socials per a persones madures LGTBI+, a càrrec de Josep Maria Mesquida.

Després d’una petita pausa, l’activitat es reprendrà amb la ponència El lloc de treball no és una via de transmissió del VIH i nous canvis legislatius, amb la participació de Julio Gómez de Trabajando en Positivo.

A les 19 h, intervindrà la coordinadora de la Unitat d’Infeccions de Transmissió Sexual Drassanes – Vall d’Hebron, María Jesús Barberá, que participarà a la jornada amb una ponència sobre les ITS en homes gais, bisexuals i altres homes que tenen sexe amb homes.

La jornada finalitzarà, a les 19.30 h, amb una mesa d’expertes sobre el fenomen Chemsex en què participaran diverses representants d’Stop Sida, gTt-VIH i Apoyo Positivo.

L’assistència a la jornada és gratuïta prèvia inscripció al telèfon 93 298 06 42