Enguany Gais Positius participarem als diferents actes per visibilitzar el 28 de juny a la ciutat de Barcelona, data clau per al nostre col·lectiu i les nostres entitats i per tant, de la nostra feina.

Gais Positius estarem a la Mostra d’entitats els dies 7 i 8 de juliol al Village al Moll de la Fusta. 

Dissabte 8 de juliol a les 16’00 de la tarda, PRIDE Barcelona s’aproparà al seu moment àlgid. La plaça Espanya serà l’escenari de la concentració per a la manifestació. Les actuacions musicals serviran d’entreteniment fins que, a les 17’00 la manifestació comenci a recórrer el Paral·lel. Cap a les 19.30, la manifestació arribarà al Moll de la Fusta, a on es llegirà el Manifest del PRIDE.

MANIFEST 2017

XIULA FALTA A LA LGTBI-FÒBIA

Com cada any, avui ens reunim en motiu de la manifestació de l’Orgull LGTBI de Barcelona i Catalunya, en reivindicació, denúncia i, per què no, celebració d’alguns assoliments.

Malauradament, com totes sabem, les persones LGTBI continuem sent objecte de discriminació, assetjament o rebuig, fins i tot en el nostre país, on la legislació ens empara. I és què, malgrat els avenços assolits, la LGTBI-fòbia encara es present en la societat i en especial en el món de l’esport, on, sovint, el fet LGTBI és inexistent, o esdevé un motiu de discriminació.

Us heu parat a pensar, per què en l’esport d’elit, i especialment en algunes modalitats esportives, no hi ha pràcticament cap persona que públicament es declari LGTBI?

És paradoxal com la pràctica esportiva esdevé un mecanisme valuosíssim per fomentar en la societat valors com l’estil de vida saludable, el treball en equip, l’autosuperació, etc. però alhora és un dels àmbits en que el respecte en vers la diversitat es troba més endarrerit.

Des d’aquí denunciem la LGTBIfòbia en el món de l’esport. No acceptem que en el nostre país, un àrbitre es vegi perseguit públicament pel simple fet d’explicar públicament la seva orientació sexual. No acceptem que en l’esport d’elit, el fet LGTB sigui amagat, com quelcom dolent i obscur.

I, des d’aquí, reclamem un compromís ferm i accions concretes de les administracions públiques, els clubs esportius, esportistes i aficions per acabar amb la LGTBI-fòbia.

Avui posem el focus en l’esport, però no podem oblidar que en d’altres països les persones LGTBI es veuen perseguides, torturades i s’enfronten, fins i tot, a la mort, en països teocràtics on la moral imposada per la religió no contempla la diversitat d’orientació sexual o d’identitat de gènere.

Menció especial mereix Txetxènia, on recentment s’ha fet pública la violència de l’estat cap a la diversitat, a través de la persecució, la tortura i l’assassinat de persones LGTBI. No podem ser còmplices, hem de cridar ben fort i dir PROU!

PROU DISCRIMINACIÓ, PROU VIOLÈNCIA, en l’esport i arreu, XIULEM FALTA A LA LGTBI-FOBIA!!

Print Friendly, PDF & Email

Making Sure Your Essay Projects Succeed with the Right Writing Services Get Expert Writing Assistance with Our Top-Rated Essay Services Your Essay Writing Solution is Here! Get Expert Essay Writing Services for A+ Grade Results Unlock Your Essay Writing Potential with Professional Writing Help