La FELGTB (Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales) ha premiat la plataforma LGTBI.cat amb la Ploma 2015 pel seu activisme, aportacions i pressió en el procés i aprovació de la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia que el Parlament va aprovar el passat 2 d’octubre de 2014. El premi ha estat ex-aequo amb les associacions extremenyes que van impulsar una llei similar a Extremadura.

Les quatre entitats promotores de la Llei contra l’homofòbia de Catalunya, Gais Positius, Casal Lambda, Famílies LG i FAGC van agrair des de Barcelona en un vídeo a la FELGTB el premi PLUMA 2015 que reconeix a qui treballa per a la igualtat del col·lectiu LGTB.

Coincidint amb el desè aniversari de l’aprovació del Matrimoni Igualitari a Espanya, la FELGTB va lliurar un Premi Ploma a l’exdiputada Marisa Castro per haver estat la primera a defensar el matrimoni en el Parlament espanyol, el 2001, i haver cregut que la igualtat era possible.

La Ploma Internacional va recaure sobre Barack Obama, president dels Estats Units, per les seves decidides polítiques a favor de la igualtat de les persones LGTB, des de la supressió del “No diguis, no preguntis” a les Forces Armades, la seva acta contra la discriminació laboral per orientació sexual o identitat de gènere o la seva oposició al matrimoni excloent.

El programa de televisió El Intermedio va  rebre la Ploma Mediàtica per haver assotat amb el seu humor a tot tipus d’intoleràncies, intransigències i injustícies, també jugant amb la ironia en contra de la LGTBfòbia

El programa de Documentos TV El Sexe Sentit, sobre sis menors transsexuals, també va ser reconegut amb un Premi Ploma per la seva contribució poderosa a la visibilitat d’una realitat pràcticament desconeguda en la societat espanyola.

Així mateix durant la gala es van lliurar dues mencions especials: al diari Marca per la seva portada en suport a la campanya de FELGTB #LaLigaArcoiris contra la LGTBfòbia en l’esport, i a la pel·lícula Pride, de Matthew Warchus, per l’emocionant i divertida recuperació de la memòria històrica del moviment LGTB britànic, que serveix igualment com a memòria del moviment LGTB espanyol.

Finalment, el Látigo 2015 va anar als dissenyadors Dolce & Gabbana per la seva homofòbia interioritzada, mostrada en unes impactants declaracions contra la diversitat familiar.

La gala es va celebrar el dijous 16 d’abril a la Casa del Rellotge de Madrid  i es va poder gaudir de l’actuació de la banda musical Lúnica, que va presentar temes del seu disc Breathe.

 

Print Friendly, PDF & Email
 

 

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad