Parelles lingüístiques

El projecte “Parelles lingüístiques LGTBI” consisteix en la formació de parelles lingüístiques entre persones lesbianes, gais, bisexuals, trans* i intersexuals (LGTBI), per promoure i fomentar l’ús i la interacció en llengua catalana en el col·lectiu LGTBI.

El projecte s’emmarca en el programa Voluntariat per la llengua impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

El programa desenvolupa la socialització i l’establiment de relacions socials en tots els àmbits de la vida quotidiana, sobretot per a aquelles persones no nascudes a Catalunya,  per evitar que la manca de coneixement del català pugui produir una situació d’agreujament de la seva doble situació de vulnerabilitat: com a persona nouvinguda i com a persona LGTBI.

Aquest projecte, doncs, pretén apropar l’accés de l’aprenentatge del català a qualsevol persona LGTBI en un entorn segur i proper, lliure de possible LGTBIfòbia i serofòbia.

Qui pot ser voluntari?

Totes les persones LGTBI majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

Qui pot ser aprenent?

Totes les persones LGTBI majors d’edat, sigui quin sigui el seu origen, que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Si t’interessa el programa de “Parelles lingüístiques LGBTI” posa’t en contacte amb nosaltres.

Una part d’aquesta activitat s’ha dut a terme amb el finançament de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya.

Esta web utiliza cookies, puedes ver aquí la Política de Cookies