Parelles lingüístiques

El projecte “Parelles lingüístiques LGTBI” consisteix en la formació de parelles lingüístiques entre persones lesbianes, gais, bisexuals, trans* i intersexuals (LGTBI), per promoure i fomentar l’ús i la interacció en llengua catalana en el col·lectiu LGTBI.

El projecte s’emmarca en el programa Voluntariat per la llengua impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

El programa desenvolupa la socialització i l’establiment de relacions socials en tots els àmbits de la vida quotidiana, sobretot per a aquelles persones no nascudes a Catalunya,  per evitar que la manca de coneixement del català pugui produir una situació d’agreujament de la seva doble situació de vulnerabilitat: com a persona nouvinguda i com a persona LGTBI.

Aquest projecte, doncs, pretén apropar l’accés de l’aprenentatge del català a qualsevol persona LGTBI en un entorn segur i proper, lliure de possible LGTBIfòbia i serofòbia.

Qui pot ser voluntari?

Totes les persones LGTBI majors d’edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre’s a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

Qui pot ser aprenent?

Totes les persones LGTBI majors d’edat, sigui quin sigui el seu origen, que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Si t’interessa el programa de “Parelles lingüístiques LGBTI” posa’t en contacte amb nosaltres.

Una part d’aquesta activitat s’ha dut a terme amb el finançament de la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya.

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad