Es van celebrar amb èxit les Jornades de Formació per a Facilitadors de Grups d’Ajuda Mútua els dies 20, 21 i 22 de març del 2015 a Vilanova i la Geltrú, Barcelona

Les jornades estaven emmarcades en el programa de prevenció, promoció de la salut i drets humans de persones LGTB amb VIH SALUT Y+. Aquest programa s’executa entre la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB) i l’associació Gais Positius i està subvencionat pel Ministeri de Sanitat Serveis Socials i igualtat.

Les Jornades de Formació per a Facilitadors de Grups d’Ajuda Mútua estaven adreçades a les persones que participen en entitats en les que  ja existeix un grup d’ajuda mútua dirigit a persones que viuen amb VIH, així com per a aquelles associacions que estan pensant en formar grups de auto suport pròximament. Els participants de les jornades pertanyien a les entitats: Col·lectiu Lambda de València, Colectivo de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales de Madrid (COGAM), Asociación de Gais, Lesbianas, Transexuales y Bisexuales del País Vasco (GEHITU), Asociación SOMOS Lesbianas, Gais, Transexuales, Bisexuales y más de Aragón, Associació Catalana per a la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants (ACATHI) i Gais Positius de Barcelona.

Es van realitzar diferents tallers per reforçar el treball de suport mutu en les entitats com “Les TIC en la prevenció de les Persones que Viuen amb el VIH” així com relacionats amb “Estigma i Discriminació” i “Empoderament i Tècniques per a la Comunicació”. Per a impartir aquests tallers es van comptar amb importants activistes i professionals com Juanse Hernández del Grup de Treball de Tractaments del VIH (gTt), la periodista i sexòloga Belinda Hernández o la psicòloga Júlia Talavera entre d’altres. També molts dels espais com “L’activisme per a homes Gais i Bisexuals amb VIH”, “Diagnòstic de la situació de la prevenció Positiva” o el “Treball en Xarxa en prevenció Positiva” van ser facilitades per tècnics i activistes de la FELGTB i Gais Positius com Alberto Martín Pérez, Elena González, Quim Roqueta, Ander Pazos i Elena Longares.

Algunes de les conclusions de les Jornades han estat valorar la importància dels grups d’auto suport a les entitats adreçades a persones amb VIH així com la necessitat de la formació continuada i el reciclatge dels facilitadors d’aquests grups i la utilitat de crear una Xarxa de treball d’aquests grups de suport mutu i prevenció positiva que contemplin també la identificació i actuació davant de situacions de discriminació.

 

Print Friendly, PDF & Email
 

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, aceptas el uso de estas tecnologías y el procesamiento de sus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad