El dimarts 16 de maig, amb motiu del Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, que se celebra anualment el 17 de maig, la Coordinadora del Tercer Sector de la Comunitat de Madrid i la Xarxa Catalana Contra la Discrimació i els Delictes d’Odi van presentar al Ministeri d’Igualtat el vídeo d’una de les seves campanyes de conscienciació, un audiovisual amb què han volgut recordar la realitat i els avenços històrics del col·lectiu LGTBI+ des de les primeres manifestacions fins a l’actualitat.

Creat i locutat per alguns i algunes dels seus representants, al vídeo han col·laborat les entitats LGTBI+ madrilenyes, Kif-Kif, Cogam, Fuenla Entén, No Binaries d’Espanya, Fundació Triangle, Suport Positiu, Imagina Más, Obeti i Fundació 26 de desembre.

Hi van assistir també les entitats catalanes, Observatori Contra L’homofòbia, Gais Positius, Fundació Enllaç, Acathi i Ara On Le Refuge, que van locutar la versió del vídeo en llengua catalana.

Va obrir l’acte la directora general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, María Dolores García Rodrigo, que va recordar que el 17 de maig ‘és una data per regirar-se contra la persistència de la LGTBIfòbia que se segueix manifestant en les agressions, en els menyspreus, a les humiliacions, en la invisibilització’, de manera que García Rodrigo va manifestar: ‘Si no oblidem aquesta persistència, també hem de recordar la necessitat de l’activisme, del beneït activisme, que, amb la seva acció pedagògica a la societat, és l’arma per fer fora d’ella el perill, el dimoni de la LGTBIfòbia’.

El president de Gais Positius Joaquim Roqueta, va recordar «els companys que ja no hi són» i va animar a continuar amb l’activisme i la lluita, ja que, altrament, «aquests drets aconseguits ens els poden treure».

Per finalitzar, la directora general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, Boti García Rodrigo, va comparar aquest l’acte de presentació de l’espot amb motiu del Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, amb què el 2018 es va celebrar, en aquest mateix saló, per conformar el «nou Ministeri» d’Igualtat: ‘Llavors vaig sentir que hi havia moltes persones invisibles, però que eren aquí; que no havien estat convidades, però estaven pel seu propi dret, i jo sí que les vaig veure. Eren tantes i feia tants anys que lluitaven per nosaltres que havien decidit acompanyar-nos en aquell acte i en aquest d’avui, per dir-nos ‘has de seguir lluitant, has de seguir eradicant l’odi cap a les persones LGTBI.

Making Sure Your Essay Projects Succeed with the Right Writing Services Get Expert Writing Assistance with Our Top-Rated Essay Services Your Essay Writing Solution is Here! Get Expert Essay Writing Services for A+ Grade Results Unlock Your Essay Writing Potential with Professional Writing Help