El dimarts 16 de maig, amb motiu del Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, que se celebra anualment el 17 de maig, la Coordinadora del Tercer Sector de la Comunitat de Madrid i la Xarxa Catalana Contra la Discrimació i els Delictes d’Odi van presentar al Ministeri d’Igualtat el vídeo d’una de les seves campanyes de conscienciació, un audiovisual amb què han volgut recordar la realitat i els avenços històrics del col·lectiu LGTBI+ des de les primeres manifestacions fins a l’actualitat.

Creat i locutat per alguns i algunes dels seus representants, al vídeo han col·laborat les entitats LGTBI+ madrilenyes, Kif-Kif, Cogam, Fuenla Entén, No Binaries d’Espanya, Fundació Triangle, Suport Positiu, Imagina Más, Obeti i Fundació 26 de desembre.

Hi van assistir també les entitats catalanes, Observatori Contra L’homofòbia, Gais Positius, Fundació Enllaç, Acathi i Ara On Le Refuge, que van locutar la versió del vídeo en llengua catalana.

Va obrir l’acte la directora general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, María Dolores García Rodrigo, que va recordar que el 17 de maig ‘és una data per regirar-se contra la persistència de la LGTBIfòbia que se segueix manifestant en les agressions, en els menyspreus, a les humiliacions, en la invisibilització’, de manera que García Rodrigo va manifestar: ‘Si no oblidem aquesta persistència, també hem de recordar la necessitat de l’activisme, del beneït activisme, que, amb la seva acció pedagògica a la societat, és l’arma per fer fora d’ella el perill, el dimoni de la LGTBIfòbia’.

El president de Gais Positius Joaquim Roqueta, va recordar «els companys que ja no hi són» i va animar a continuar amb l’activisme i la lluita, ja que, altrament, «aquests drets aconseguits ens els poden treure».

Per finalitzar, la directora general de Diversitat Sexual i Drets LGTBI, Boti García Rodrigo, va comparar aquest l’acte de presentació de l’espot amb motiu del Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, amb què el 2018 es va celebrar, en aquest mateix saló, per conformar el «nou Ministeri» d’Igualtat: ‘Llavors vaig sentir que hi havia moltes persones invisibles, però que eren aquí; que no havien estat convidades, però estaven pel seu propi dret, i jo sí que les vaig veure. Eren tantes i feia tants anys que lluitaven per nosaltres que havien decidit acompanyar-nos en aquell acte i en aquest d’avui, per dir-nos ‘has de seguir lluitant, has de seguir eradicant l’odi cap a les persones LGTBI.

Professional Essay Writing Services: Get the Results You Need Your Essay Writing Solution is Here! Ensure Essay Success with Professional Writing Assistance Achieve More with Professional Writing Help Quality Essays Crafted with Precision and Care